—  INZICHT & INSPIRATIE, RUST & BEWEGING

Bakhuis

Categorie
Workshops
Over dit project

Op het terrein van Tate staat één van de oudste originele bakhuisjes van Nederland. In ‘t ‘Takkenbos’ kun je onder begeleiding ervaren hoe anderhalve eeuw geleden brood werd gebakken. We starten met het maken van een groot vuur in de enorme stenen oven, kneden het deeg, laten het rijzen en gaan dan het bos in voor het maken van takkenbossen.

 

Wanneer de oven heet genoeg is en het deeg is gerezen, gaan we de pizza’s uitrollen, beleggen, bakken en opeten. Het is geen geheim dat dit de allerlekkerste –  houtgestookte steenoven – pizza’s zijn!
Met het overgebleven deeg bakken we heerlijke verse broden, die je mee naar huis mag nemen.

 

De tijd heeft hier stilgestaan. Het bakhuis is nog steeds niet aangesloten op electriciteit. De vele kaarsen, olielampen, het knapperend vuur en de geur van het versgebakken brook geven een nostalgische sfeer.

 

De volledige workshop duurt ongeveer 4,5 uur, en is geschikt voor álle groepen, álle gelegenheden en voor jong en oud! Naar behoefte kan de workshop worden aangepast.

 

Na een drukke vergadering is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje nog een eigengemaakte pizza te nuttigen!